Over mij
Naam: Anja Wessels
Beroep: ICT medewerker bij een VO school
Hobby: Natuur fotograaf

Vegan? Nee
Vegetarier? Nee
No waste lifstyle? Nee
Minimalist? Nee

Wat dan wel? 
Ik ben iemand die vindt dat het allemaal beter, anders en minder kan, maar ik sta wel met twee benen op de grond. Ik heb heel veel respect voor bovengenoemde groepen, maar ik weet ook dat dat voor mijn (nog) een brug te ver is.

Ik probeer minder dierlijke producten te gebruiken. Ik maak bewuste keuzes, maar ik weet ook dat ik waarschijnlijk niet helemaal zonder ga leven. Wel zorg ik er voor dat de producten biologisch zijn en van dieren die een goed leven hebben gehad. Producten waarvoor dierproeven zijn gedaan gebruik ik niet.

Ik eet veel minder vlees en eet meerdere dagen per week vegetarisch. De hoeveelheid vlees die ik eet zal verder minderen, omdat ik daar voor kies. Volledig vegetarisch word ik waarschijnlijk niet.

Leef ik een no waste lifestyle? Nee, maar ik probeer wel een low waste lifestyle te leven. Ik koop waar mogelijk producten in afbreekbare verpakkingen en recycle wat er wel binnen komt. Ook op dit gebied wil ik stappen zetten. Hoe minder, hoe beter.

Minimalist? Ik heb enige tijd geleden al mijn kasten op geruimd en heel veel spullen weg gedaan. Maar ik heb nog steeds heel veel spullen. Niet anders dan anderen, maar toch ... Ook op dit gebied wil ik verder minderen

Ik ben natuurliefhebber en wil dat terug laten komen in mijn manier van leven. Als wij een toekomst willen hebben op deze planeet dan moeten we anders gaan leven. Ik vind dat het anders kan en moet! Daar werk ik aan. Mijn persoonlijke ervaringen deel ik in dit blog.

Wat ik doe?
Ik heb besloten dat bij alles dat nu op raakt in huis of moet worden vervangen, ik als vervanger verantwoorde artikelen wil kopen. Ik ben daar al mee begonnen. Ik deel mijn ervaringen.
Verder deel ik berichten die ik tegen kom op het internet en sociale media die van belang zijn bij het onderwerp duurzaamheid, biologisch, diervriendelijk, fair trade, etc.

Druppel op een gloeiende plaat.
Veel mensen zullen denken: wat een gedoe. Wat helpt dat nu als alleen ik het anders ga doen? Inderdaad zullen mijn activiteiten werken als een druppel op een gloeiende plaat. Echter, als iedereen zijn steentje bijdraagt, dan worden heel veel druppels een emmer vol.
Ik hoop daarom dat ik met dit blog mensen mee kan nemen, zodat we samen een emmer vol, of nog meer worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten